Leirinfo | Sommerleir på Sandaa 1. – 8. august

25 juni, 2020 av Magnus Vøllo

Koronaviruset satt en stopper for de fleste sommerplaner i 2020, deriblant 1.Fredrikstads plan om leir på svenskekysten. Men nå har vi planlagt noe som er enda bedre; nemlig en sommerleir i vårt speiderparadis Sandaa. Det er bare å glede seg til en fantastisk sommeruke med de beste aktivitetene og de beste folka. 

Deltagelse og påmelding

Vi håper at alle som skal være med på leir har mulighet til å være med hele leiren. Men fordi vi har en leir nært Fredrikstad, åpner vi også for at man kan delta på deler av leiren. Oppgi ønskede datoer ved påmelding.  

Leiravgiften blir på 1500 kroner. Denne innbetales til VIPPS nr 18753, eller kontonr: 1503.33.21276. Dette dekker alle utgifter, som mat og aktiviteter (inkl. bydag i Oslo).

Per 15. juni har vi registrert påmeldinger fra følgende speidere. Vi vet at det er flere som skal være med, men mangler påmelding fra foresatte. Hvis du ikke allerede har meldt deg på, send en mail til hansjacob.sandberg@gmail.com.

Registrerte påmeldinger per 06.juli
Gustav Ringstad
Grace Mbedule
Rayyan Hansen
Martin Gilberg
Erling Holm
Kaia Kjerre-Ludviksen
Jonas Kjerre Ludviksen
Ola Bjæring-Houmb
Alexa Flynn
Nikolas Haugen
Jenny Sanne
Jens Sanne
Tobias Hegge
Dennis Dyrø Hansen
Dina Dyrø Hansen
Sivert Finstad
Linus Finstad
Marie Müller Kristiansen
Simen Løvdal
Jonas Brønn Valan
Conrad Langånsdalen
Oliver Langåsdalen
Martine Granlien
Kristoffer Bakkevik
Herman Hellstrøm (rover)
William Hansen (rover)
Iver Ileby Iversen (rover)
Fredrik Skyum (rover)

Nærleir

På leiren skal vi ta merket Nærleir. Dette er Norges Speiderforbunds konsept for leir i koronatider https://speiding.no/arrangementer/naerleir-2020.

Nærleir handler både om å endelig få lov til å være nær hverandre igjen, og om å skape læring og gode opplevelser som ikke krever at man reiser langt avgårde.

Program

Årets leir blir en tradisjonell troppsleir med morgengym og morgenbad, inspeksjon, pionerarbeid og leirbål. Mange av dere har vært på Sandaa før, men aldri på sommeren. Siden vi skal være her i en uke får vi godt tid til å gjøre oss kjent i området, og dra litt lenger vekk fra hytta enn vi pleier å gjøre på tur til Sandaa. 

På denne leiren satser vi på vannbaserte aktiviteter. Vi skal ta kanomerket, det blir kanohaik og selvfølgelig bading hver dag. Vi skal også prøve å bygge en flåte vi kan bade fra!

Som tradisjonen tilsier skal vi ha en bydag. I år går turen til Oslo. Vi legger opp til museumsbesøk på Bygdøy, og litt fritid for patruljene i byen.  

Våren 2020 fikk vi penger til å bygge et solcelleanlegg på Sandaa. Derfor skal vi også lære litt mer om hvordan vi kan produsere miljøvennlig strøm i vår egen hage.

Smittevern

Vi holder oss løpende oppdatert på myndighetenes korona-retningslinjer og vil være svært opptatt av å innfri disse.

Videre tar vi utgangspunkt i råd og retningslinjer fra Norges Speiderforbund i planleggingen av leiren. https://speiding.no/samleside-om-speiding-i-koronatider

På leiren vil vi ha noen koronatiltak. Vi skal ha en egen smittevernsleder og vi kommer til å ha smittevernsrutiner alle må følge. Vi vil bruke tiden frem mot leiren på å legge til rette for en smittesikker leir, men er også forberedt på at smittesituasjonen kan endre seg. 

Avreise og hjemkomst

Det blir oppmøte for alle i Borgebunn lørdag 1. august kl 10.00. Bagasjen fraktes opp med båt.
Henting ved bommen på Gillingsrød klokken 13.00 lørdag 8. august.

Staben

Nils, Nils Henrik, Hans Jacob og Måns er lederne som blir med hele uken. I tillegg vil vi få noen gjesteopptredener underveis. 

Roverne skal ha en egen roverleir, og bidra med sprø innslag og god stemning. 

Besøk

Selv om det ligger godt til rette for besøk fra venner og bekjente har vi valgt å ikke åpne for dette fordi det kan utgjøre en smitterisiko. 

Helsekort og forsikring

Helsekortet lastes ned her og må leveres til leirlege Nils Sanne på: nils.sanne@gmail.com senest 31.juli. Helsekortene behandles konfidensielt og makuleres etter leiren. 

Kontingent til Norges Speiderforbund for 2020 må være betalt. Helsekort har vi av rent sikkerhetsmessig grunner, og kontingenten til Speiderforbundet gjør at speideren er forsikret under hele leiroppholdet, samt reisen til og fra (ulykkesforsikret).

Lommepenger

På leiren blir den en liten kiosk og det kan være kjekt med litt lommepenger på bydagen. Vi anbefaler maks 500 kr i lommepenger. 

Mobiltelefon

På leir er vi opptatt av at alle er “tilstede”. Fokus er på å ha det gøy i naturen sammen med hverandre. Derfor skal ikke mobiler brukes under programmet på leiren. 

 

Hjemmeleder 

Vi har en hjemmeleder under leiren. Leirlivet er hektisk, og lederne skal være til stede for speiderne. Hjemmeleders funksjon er derfor å være bindeledd mellom lederne og foresatte. Alle felles beskjeder til foreldre vil bli gitt av hjemmeleder og under leiren ønsker vi at dere i utgangspunktet kontakter hjemmeleder dersom dere har noen spørsmål. Lurer dere på noe eller trenger å gi speideren en beskjed, så ta kontakt med hjemmeleder som vil formidle beskjeden videre til oss ledere.

Hjemmeleder Magnus Vøllo nås på 41 62 11 34.

Dere kan nå leirsjef Hans Jacob på 45 05 67 26 for svært viktige beskjeder. Det er bare god dekning på stranden på Sandaa, hvis dere ikke når oss på telefon men trenger å gi en beskjed må dere sende SMS så ringer vi opp. Vi vil sjekke telefonen jevnlig. 

Kontakt med speiderne underveis

Denne gangen skal vi ikke langt avgårde, men for noen er det første gang på leir og hjemlengselen kan dukke opp. Noen speidere vil gjerne ringe hjem og snakke med foreldrene. Vår erfaring er at dette ofte forsterker hjemlengselen. Avtal heller med oss lederne et fast klokkeslett på ettermiddagen speideren kan ringe hjem fra lederens mobil. Da unngår speideren å gå og vente på telefon hjemmefra, og kan heller konsentrere seg om aktivitetene på leiren. 

Dere kan følge med oss på tur på Speiderola Førstetropp. Her vil jevnlig oppdatere med små innlegg og bilder.

Pakkeliste

 

Kryss av for pakket ned:    
Toalettsaker    
Håndkle (mindre håndkle og badehåndkle)    
Sovepose    
Liggeunderlag (ikke stor oppblåsbar luftmadrass da det ikke er plass i telt til dette     
T-skjorter    
Underbukseskift    
Sokkeskift    
2 langbukser (1 friluftsbukse og en olabukse til å reise i)    
Badebukse    
En ”robust” shorts (utover badebuksen, til leirliv)    
Kniv til å ha i beltet    
Belte til bukse    
Joggesko   
Vanntette sko (Gore Tex eller lignende) ELLER gummistøvler   
Tykk genser / fleecegenser    
Ytterjakke    
Regntøy (bukse og jakke)    
Lue, caps (de som ikke har grønn 1. Fredrikstad-caps får dette ved avreise)    
Dyp og flat tallerken (uknuselig/plast)    
Spisebestikk    
Kopp/krus (uknuselig/plast)  
Drikkeflaske    
Solkrem    
Myggstift / myggolje    
1 Pakke med plaster og gnagsårplaster    
Lommelykt