Snart er det tid for speiding igjen!

4 mai, 2020 av Magnus Vøllo

Det har vært noen merkelige uker nå! Skolen din har vært stengt og mange foreldre har flyttet kontoret hjem i stua. På grunn av korona-viruset har vi ikke hatt vanlige speidermøter siden 12. mars. Forrige mandag gjenåpnet vi speider’n med patruljeførermøte på Discord. I kveld hadde vi det første troppsmøtet på discord, det var en morsom opplevelse. Det var skikkelig gøy å høre fra alle sammen igjen. Målet med møtet var å planlegge en patruljetur.

Trygge patruljeturer for troppen

Som resten av samfunnet åpner vi nå sakte opp, og vi tror at patruljetur i skogen i små grupper er godt egnet som en første aktivitet.

Her er våre 5 prinsipper for trygge turer, alle patruljer som skal dra på tur må følge disse rådene:

  1. Frisk og rask. Dersom du har symptomer på Covid-19 må du holde deg hjemme! 
  2. Håndvask. Ha med dere antibac og såpe. Det beste er å vaske seg med vann og såpe, så finn en pytt eller annen vannkilde.
  3. Matlaging. Alle tar med egen mat. Vi skal ikke lage mat sammen, men det er lov å koke vann til realturmat og rettikoppen.
  4. Utstyr. Personlig utstyr som kopp og sovepose m.m. må du ha med selv. Det er maks lov å sove to personer i samme telt. Det skal være god avstand (minst 1 meter) mellom sovende speidere.
  5. Plan. Vi må være litt mer nøye med planlegging enn ellers. Meld inn til lederne på forhånd hvor dere skal, hvem som blir med og hvordan dere skal passe på smittevernsreglene.

Turene gjennomføres


Sommerleir i august på Sandaa 

På leir i Danmark i 2016

Vi har dessverre måttet besluttet at sommerleiren i Sparreviken i Sverige 20. juni – 27. juni avlyses. Slik situasjonen ser ut i dag er mye som tyder på at det ikke ville vært mulig å gjennomføre denne leiren. Både fordi det nok vil gå en stund før større grupper bør samles, og fordi leiren holdes i et annet land.

Heldigvis har vi også planlagt en leir i august. Leiren holdes etter planen på Sandaa ved Vannsjø 31. juli til 9. august. Det blir en uke full av tradisjonelt leirliv blandet med nye kule aktiviteter, og en god mulighet til å treffe nye speidervenner. Flokken deltar på leiren fra 1. til 3. august.

Ingen vet ennå hvordan korona-viruset påvirker oss i sommer. Selv om vi håper på det beste, og tenker at en uke på leir er akkurat det vi trenger etter mange uker hjemme, kan det hende at det ikke blir mulig å samles til leir i august heller. Vi kan heller ikke vite om det blir mulig for de engelske speiderne får mulighet til å delta. Vi vil følge nøye med på råd og retningslinjer og har bestemt at vi skal ta en endelig avgjørelse om leiren i august kan gjennomføres senest 1. juni. 

Påmelding og betaling av leir

Mange er nok litt usikre på ferieplaner for sommeren i år. Dere kan derfor melde dere på leir på Sandaa i august uten noen forhåndsinnbetaling (hele betalingen gjøres etter 1. juni). Påmelding ved å sende en e-post til magnus.vollo@gmail.com (tropp)/ nhb.hansen@gmail.com (flokk)

Prisen på leiren blir ca 1500 kr for troppen (full uke) og ca 500 for flokken (tre dager). De som har betalt inn depositum kan velge:
1. Overføre betalingen til leiren i august
2. Be om tilbakebetaling (for å få tilbakebetalt, send mail navn på speider og kontonr til pjk@visma.no)